пʼятницю, 29 березня 2013 р.

PIANO SUCCESS POST #12 - ПРОСТА ПОРАДА ДЛЯ ВИВЧЕННЯ НОВИХ РЕЧЕЙ



У процесі заняття постає питання - коли наступає точка "вивченості" та ЯК вона наступає? Як цього досягти?

Організм - штука не проста, і при вивченні чогось як мінімум задіюються мозок, м"язева, короткотривала та довготривала пам"ять.

Все починається з того, що не реально охопити одразу велекий шматок інформації, його потрібно розбити на підйомні менші шматочки, про що можна почитати  у цій статті.
Ключ до вивчення - повільний темп. Під повільним темпом розуміється такий темп, у якому повністю контролюєш те, що робиш за інструментом та втримуєш увагу і концентрацію на високому рівні.
Далі у нас вступають в гру короткотривала та м"язева пам"ять - вони допомогають запам"ятати нам окремі частини інформації, для подальшої роботи під час сесії занять. Під час повільної та осмисленої роботи з високою увагою та концентрацією,  інформація потрохи відкладається у нашу довготривалу пам"ять.


Далі - простіше. Як тільки пройдений цей найважчий етап і інформація повністю відклалась у пам"ять - нам більше не потрібно думати про вивчений текст, аплікатуру, рухи пальців та рук, и залишається основне - робота над музикою.
Вся ця необхідна інформація вже лежить у нас, після чого ми вже можемо спокійно грати у своє задоволення, покращувати звучання, грати у багатьох варіаціях та як нам вздумається, і головне - отримувати кайф!

Деколи потрібно вчити певні речі, щоб потім забути та не думати про них.

ОІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар